Pizza Gamberoni Fuoco e Fiamme

mmmmmmPreparazione:
Maak de pizzabodem volgens recept en besmeer deze met de tomatensaus. Bak de gamba’s alvorens even licht aan met wat olijfolie, het gehaktje knoflookteentje en de halve gesnipperde peper! beleg de bodem met plakjes tomaat en daarna de licht gebakken gamba’s. Snijd de overige halve peper in dunne plakjes en verspreid deze over de pizza. Lek de mozzarella goe duit en snijd deze in plakjes. Verdeel als laatste de plakjes mozzarella over het geheel. Houd de randen vrij!
Bestrooi de pizza naar smaak met zout en peper en besprenkel hem met de olijfolie extravergine. Bak hem in het midden van de oven gedurende 10 a 12 minuten op 275 graden. Garneer de pizza voor het serveren met de blaadjes rucola. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

 

Ingredienti:

 

  • Tomatensaus
  • 1 zelfgemaakte pizzabodem
  • 1  San Marzano-tomaat
  • 1 peperoncino dolce
  • 14 gepelde gamba’s
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 1 eetlepel olijfolie extravergine
  • 1 bol mozzarella

 


Buon appetito!!