Pizza Jeppie (ingezonden recept)

pizza_jeppie!Preparazione:
Maak de pizzabodem en pizzasaus volgens het basisrecept van deze site. Snijd de spek Lardo di Colonnata in flinterdunne plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd 100 gram in plakken. Sneed tevens de ui in ringen en beleg deze op de ingesmeerde pizzabodem. Beleg de pizza met de mozzarella en plaats de spek bovenop zodat deze heerlijk kan smelten over de gehele pizza. Bestrooi de pizza met wat gehakte lente ui, lekker en ook mooi voor de kleur!  Bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven! Voor het nuttigen van deze heerlijke pizza nog kruiden naar smaak met peper & zout en eventueel met olijfolie besprenkelen!

Ingredienti:

  • 100 gram Lardo di Colonnata, rugspek
  • 100 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
  • lente-ui
  • ui
  • tomatensaus, jullie recept
  • deegbal, jullie recept
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 4 eetlepels olijfolie extravergine

Buon appetito!!

Ingestuurd door Jeppie!