Pizza con melanzane, peperone e cipolla

pizza zucchini e peperonePreparazione:
Plaats de tomaten in een vergiet en laat deze uitlekken voor gebruik, om te voorkomen dat de pizza klef wordt. Verse tomaten hebben een beetje hulp nodig. Doe de plakjes tomaat en de plakjes mozzarella in een vergiet en druk er voorzichtig met je vuist op zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is, il cornicione.

Verdeel de tomaten en de mozzarella gelijkmatig over de helft van het deeg maar laat de rand ongeveer 2 cm vrij. Leg de tomaten op de bodem. Beleg de bodem met de plakjes aubergine en paprika naar keuze. Bestrooi de pizza naar smaak met zout en besprenkel hem met olijfolie. Leg nog wat plakjes mozzarella of fiordilatte in het midden van de pizza. Bak hem in het midden van de oven op een temperatuur van 275 graden gedurende 10 tot 12 minuten. Of bak de pizza slechts in 4 a 5 minuten in de pizzaoven!

Ingredienti:

  • 800 gram tomaten van de volgende soorten
  • gehalveerde cherrytomaatjes
  • San Marzano-tomaten of soortgelijke gepelde en in plakken van ½ cm gesneden tomaten
  • Uitgelekte en met de hand fijngeknepen en uitgelekte tomaten uit blik
  • 300 gram repen van een rode en/of groene paprika
  • 300 gram plakjes aubergine
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie extravergine
  • 200 gram in plakjes gesneden mozzarella di bufala (de originele van buffelmelk) of fiordilatte (mozzarella gemaakt van koemelk)
  • 4 deegbollen

Variatie tip, probeer in plaats van aubergine eens courgette of beide!

Buon appetito!!